Sévelin 15

Sévelin 15 Lausanneunder construction

next project previous project
Pottfisch

Friedrich Justin Bertuchs, Fische XXXVIII, Der cyl­indrische Pottfisch, 1802.

Gmt

Being a typ­ic­al stor­age edi­fice from the 1930s made to host Les Magasins Généraux’, the exist­ing struc­ture was built next to a former indus­tri­al cargo rail­way station.

Unbenannt 1
Bildschirmfoto 2021 03 17 um 11 30 43

4th floor

SEVELIN 15 EXT LIGHT BW
SEVELIN 45 WEB

Cut-out of the former upper windows.

SEVELIN 51 WEB
SEVELIN 39 WEB
SEVELIN 38 WEB
SEVELIN 7 WEB
SEVELIN 13 WEB
SEVELIN 12 WEB
S15 TOIT LIGHT BW

From above, 520 sol­ar panels 

Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 56 Kopie

The build­ing in close con­tact with the Sébeillon project.

We saw the con­struc­tion as a large ceta­cean stran­ded on the edge of the road, mouth open, ready to wel­come hungry vis­it­ors into its belly.

Lying on a slope with two floors hav­ing street level access, the mar­ket has entrances on both fronts of the build­ing. These entrances on two dif­fer­ent levels are con­nec­ted by a cir­cu­lar hole in the slab.

Inside, the space is dom­in­ated by the skel­et­on frame, con­strain­ing the dimen­sions of the typo­lo­gies’ volumes. The columns impose their pres­ence, their archa­ic sculp­tur­al forms stand­ing in the middle of the cor­ridor with everything struc­tured around them.

The building’s effi­cient con­crete struc­ture provided great poten­tial for the new intern­al mar­ket and food sec­tion to span over two floors from the ground level.

The upper levels under the pitched roof will be con­ver­ted into artists’ duplex stu­dio apartments.


Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 02 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 32 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 14 Kopie

The densely placed con­crete columns formerly car­ry­ing unknown stock loads and now struc­ture a culin­ary centre in the base­ment with stu­dio apart­ments above.

Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 16 Kopie

The stu­dio apart­ment levels.

Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 46 Kopie

The culin­ary centre.

Pottfisch
Gmt

Being a typ­ic­al stor­age edi­fice from the 1930s made to host Les Magasins Généraux’, the exist­ing struc­ture was built next to a former indus­tri­al cargo rail­way station.

Unbenannt 1
Bildschirmfoto 2021 03 17 um 11 30 43
SEVELIN 15 EXT LIGHT BW
SEVELIN 45 WEB
SEVELIN 51 WEB
SEVELIN 39 WEB
SEVELIN 38 WEB
SEVELIN 7 WEB
SEVELIN 13 WEB
SEVELIN 12 WEB
S15 TOIT LIGHT BW
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 56 Kopie

We saw the con­struc­tion as a large ceta­cean stran­ded on the edge of the road, mouth open, ready to wel­come hungry vis­it­ors into its belly.

Lying on a slope with two floors hav­ing street level access, the mar­ket has entrances on both fronts of the build­ing. These entrances on two dif­fer­ent levels are con­nec­ted by a cir­cu­lar hole in the slab.

Inside, the space is dom­in­ated by the skel­et­on frame, con­strain­ing the dimen­sions of the typo­lo­gies’ volumes. The columns impose their pres­ence, their archa­ic sculp­tur­al forms stand­ing in the middle of the cor­ridor with everything struc­tured around them.

The building’s effi­cient con­crete struc­ture provided great poten­tial for the new intern­al mar­ket and food sec­tion to span over two floors from the ground level.

The upper levels under the pitched roof will be con­ver­ted into artists’ duplex stu­dio apartments.


Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 02 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 32 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 14 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 54 16 Kopie
Bildschirmfoto 2020 11 19 um 08 53 46 Kopie